trying gts flash using winkfp

Discussion in 'BMW Diagnostic, programming and software discussion' started by Ronnie, Mar 18, 2020.

  1. 18 Mar 2020 at 2:08 PM #1
    Ronnie

    Ronnie A mere Chipper

    Joined:
    Nov 11, 2019
    Messages:
    44
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    8
    What're you driving?:
    E92 m3 convertible
    Hi all I have downloaded the latest datens and put them in using bmw coding tool then imported them and trying to flash but getting this following error
    Error 106:
    Error on setting ECU-Adress.
    Please check: Interface, PABD, P-SGBD

    Can anyone shine any light
     
  2. 18 Mar 2020 at 3:39 PM #2
    Ronnie

    Ronnie A mere Chipper

    Joined:
    Nov 11, 2019
    Messages:
    44
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    8
    What're you driving?:
    E92 m3 convertible
  3. 19 Mar 2020 at 10:28 AM #3
    SirDave

    SirDave Achieved official socks

    Joined:
    Nov 11, 2010
    Messages:
    1,012
    Likes Received:
    213
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Weybridge
    What're you driving?:
    e91 335i
    Colour Combo:
    Space Grey / Lemon
    They look like connection issues.
    Firstly, the slider needs to be over to the right for the e9*.
    Secondly, test the connection using INPA before going anywhere near WinkFP!!
     
  4. 19 Mar 2020 at 10:31 AM #4
    Ronnie

    Ronnie A mere Chipper

    Joined:
    Nov 11, 2019
    Messages:
    44
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    8
    What're you driving?:
    E92 m3 convertible
    Thanks for the reply buddy what will I do in inpa to test it ? Mine only goes to e87
     
    Last edited: Mar 19, 2020
  5. 19 Mar 2020 at 12:16 PM #5
    cossie1

    cossie1 Achieved official socks

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    7,427
    Likes Received:
    2,391
    Trophy Points:
    113
    What're you driving?:
    2015 M4 Coupe
    Colour Combo:
    Mineral White / Black
    E89 iirc is for E90's.
     
  6. 19 Mar 2020 at 12:19 PM #6
    Ronnie

    Ronnie A mere Chipper

    Joined:
    Nov 11, 2019
    Messages:
    44
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    8
    What're you driving?:
    E92 m3 convertible
    It doesn't go that far in my inpa
     
  7. 19 Mar 2020 at 12:23 PM #7
    cossie1

    cossie1 Achieved official socks

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    7,427
    Likes Received:
    2,391
    Trophy Points:
    113
    What're you driving?:
    2015 M4 Coupe
    Colour Combo:
    Mineral White / Black
    Edit the INPA.ini file in C:\EC-Apps\INPA\CFGDAT

    If you open that file in notepad and scroll down, you will see how the layout it, very simple to do.

    Just change 1 of the entries to (this example is the 3rd entry in the list using the F3 key).

    F3 = E90
    F3_Text = E90 E91 E92 - 3 Series
    F3_ARCHIV = SDBD_E90

    Save the INPA.ini and then relaunch inpa.

    If you wanted it on F8 for example you would change to:


    F8 = E90
    F8_Text = E90 E91 E92 - 3 Series
    F8_ARCHIV = SDBD_E90
     
    Ronnie likes this.
  8. 19 Mar 2020 at 12:37 PM #8
    Ronnie

    Ronnie A mere Chipper

    Joined:
    Nov 11, 2019
    Messages:
    44
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    8
    What're you driving?:
    E92 m3 convertible

    Thanks mate I keep getting this error in winkfp
    Error 106

    Error on setting ECU-Address

    Please check: Interface, PABD, P-SGBD

    2000 Error Error in EDIABS or in ECU description file [SGBD] SYS-0005: object file not found 08MSV70

    2000 Error Error in EDIABS or in ECU description file [SGBD] SET_ECU_ADDRESS

    2000 Error Error in EDIABS or in ECU description file [SGBD] Run SET_ECU_ADDRESS job

    Could you shine any light as you seem to be well versed in it

    Also how would I test connection in insta
     
  9. 19 Mar 2020 at 12:45 PM #9
    cossie1

    cossie1 Achieved official socks

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    7,427
    Likes Received:
    2,391
    Trophy Points:
    113
    What're you driving?:
    2015 M4 Coupe
    Colour Combo:
    Mineral White / Black
    I've only ever used ISTA with ethernet cable, but I suspect it would be the same with D-can.

    Start a new job, then it should ask you which connection to use, and in your case it should show you the D-can connection (but I am only guessing as I said i've only ever used it with the ethernet cable on my F82).

    But if you do the above with INPA then you should know if your cable is ok or not.
     
  10. 19 Mar 2020 at 2:00 PM #10
    Ronnie

    Ronnie A mere Chipper

    Joined:
    Nov 11, 2019
    Messages:
    44
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    8
    What're you driving?:
    E92 m3 convertible
    Thanks a lot for your help bud I will give it a shot
     
  11. 19 Mar 2020 at 2:07 PM #11
    cossie1

    cossie1 Achieved official socks

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    7,427
    Likes Received:
    2,391
    Trophy Points:
    113
    What're you driving?:
    2015 M4 Coupe
    Colour Combo:
    Mineral White / Black
    Let us know how you get on
     
  12. 19 Mar 2020 at 2:08 PM #12
    Ronnie

    Ronnie A mere Chipper

    Joined:
    Nov 11, 2019
    Messages:
    44
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    8
    What're you driving?:
    E92 m3 convertible
    Will do
     

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice